Aanvullende eisen

Wiskunde B

Op het eindrapport van de derde klas moet een leerling minimaal een 7,00 staan voor wiskunde om wiskunde B te mogen kiezen. Leerlingen die het profiel N&T willen kiezen maar de toelatingsnorm voor wiskunde B niet halen, zullen in het profiel N&G worden geplaatst met wiskunde A (en biologie).

Cambridge Engels

Leerlingen uit 3G mogen altijd Cambridge Engels kiezen, maar ook leerlingen uit 3A en 3T mogen in 4V Cambridge volgen. Daar zijn wel aanvullende eisen voor. Een leerling moet dan minstens een 7,50 staan voor Engels én voor alle vakken die zij of hij wil kiezen in 4V gemiddeld een 7 staan. Bij aanmelding volgt een instaptoets en een gesprek (in het Engels) met een docent Engels om te checken of het iets voor jou is.

Derde vak in de vrije ruimte

Het kan zijn dat je de ambitie hebt om een extra vak in de vrije ruimte te willen kiezen. Je moet dan wel aan een paar voorwaarden voldoen:

* Een positief profieladvies

* Een positief advies (A) voor het derde vrije ruimte-vak

* Geen onvoldoende voor één van de te kiezen vakken

* Voldoen aan een cijferclausule: het gemiddelde van alle afgeronde eindcijfers klas 3 moet minimaal 7,50 zijn.

Verder zijn er nog wat praktische zaken om rekening mee te houden. Als bijvoorbeeld in de bovenbouw blijkt dat je het extra vak niet aankan, doet de docentenvergadering een bindende uitspraak of vervolgen van het extra vak toegestaan blijft. Verder kan het zijn dat je twee vakken op hetzelfde moment in het rooster hebt staan. Bespreek dit met je mentor, decaan of afdelingsleider voor je een beslissing neemt.

NB. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. De officiële regels worden per brief via de afdelingsleider gestuurd.