top of page
Aanvullende eisen

Wiskunde B

 

Aan het einde van de derde klas moet een leerling minimaal voldoen aan één van deze twee eisen om wiskunde B te mogen kiezen:

  • Een 7,00 staan voor wiskunde, of

  • Een 6,5 gemiddeld halen voor het wiskunde B-onderdeel van de twee determinatietoetsen (in toetsweek 3 en 5)

Leerlingen die het profiel N&T willen kiezen maar de toelatingsnorm voor wiskunde B niet halen, zullen zonder tegenbericht in het profiel N&G worden geplaatst met wiskunde A (en biologie).

Cambridge Engels

Leerlingen uit 3G mogen altijd Cambridge Engels kiezen, maar ook leerlingen uit 3A en 3T mogen in 4V Cambridge volgen. Daar zijn wel aanvullende eisen voor. Een leerling moet dan minstens een 7,50 staan voor Engels én voor alle vakken die zij of hij wil kiezen in 4V gemiddeld een 7 staan. Bij aanmelding volgt een instaptoets en een gesprek (in het Engels) met een docent Engels om te checken of het iets voor jou is.

Informatica

Bij het vak informatica worden eisen gesteld aan je laptop:

Derde vak in de vrije ruimte

Het kan zijn dat je de ambitie hebt om een extra vak in de vrije ruimte te willen kiezen. Je moet dan wel aan een paar voorwaarden voldoen:

* Een positief profieladvies

* Een positief advies (A) voor het derde vrije ruimte-vak

* Geen onvoldoende voor één van de te kiezen vakken

* Voldoen aan een cijferclausule: het gemiddelde van alle afgeronde eindcijfers klas 3 moet minimaal 7,50 zijn.

Verder zijn er nog wat praktische zaken om rekening mee te houden. Als bijvoorbeeld in de bovenbouw blijkt dat je het extra vak niet aankan, doet de docentenvergadering een bindende uitspraak of vervolgen van het extra vak toegestaan blijft. Verder kan het zijn dat je twee vakken op hetzelfde moment in het rooster hebt staan. Bespreek dit met je mentor, decaan of afdelingsleider voor je een beslissing neemt.

Bètavakken in een M-profiel

Bij het profiel C&M kun je biologie kiezen in de vrije ruimte, maar alleen als tweede vak in de vrije ruimte én na een positief advies. Bij het profiel E&M kun je biologie of natuurkunde kiezen in de vrije ruimte, maar alleen als tweede vak én bij een positief advies van de docent. Die bètavakken kunnen dus niet samen in de vrije ruimte. Bij natuurkunde moet je daarnaast ook wiskunde B in je profiel hebben gekozen (en mogen volgen). 

bottom of page