top of page

Andere activiteiten

Andere activiteiten

Je kunt de drie dagen van je LOB-week invullen met alleen maar stages en excursies naar universiteitssteden. Je kunt er echter ook voor kiezen om nog een andere activiteit te doen.

 

Hieronder vind je wat ideeën. Mocht je zelf iets bedenken dat hieronder niet staat, laat het dan weten aan je mentor of decaan - wie weet vinden zij het een geweldig idee.

 

Je kunt denken aan de volgende dingen:

  • Een maatschappelijke stage. Dat is een dagje vrijwilligerswerk dat niet per se 'op niveau' is. Denk daarbij aan meelopen in een verzorgingstehuis, bij een vluchtelingenopvang, of op een zorgboerderij waar mensen met een beperking zitten.

  • Een rondleiding bij een bedrijf, overheidsinstantie (gemeente, ministerie, etc.), of andere organisatie. 

  • Iemand interviewen met een bepaald beroep of studie die je interessant vindt. Dit is meestal geen dagvullende activiteit, dus wellicht kun je dat combineren met een rondleiding of een dagje snuffelstage.

Bovenstaande dingen kun je meestal regelen door te netwerken; zie daarvoor de opdracht bij de stagepagina. ​Wat je ook organiseert, zorg ervoor dat je het goed plant in je LOB-week en dat je waar mogelijk tijdens je activiteit wat foto's maakt.

  • Zet het waar, wanneer, en wat van je activiteit in de weekplanner van de LOB-week.

bottom of page