top of page

Masterclasses / Pre-university college

Masterclasses op universiteiten

Een aantal universiteiten biedt speciaal voor scholieren zogeheten masterclasses aan. Dat zijn korte lessenseries waarin je les krijgt van een universitair docent en samen met andere scholieren een onderwerp binnen een bepaald wetenschappelijk gebied gaat onderzoeken. Voor deelname krijg je vaak een certificaat van de universiteit. Hartstikke leerzaam en ook nog eens goed voor je cv dus. En als je nog geen goed idee hebt van wat je wilt studeren, krijg je ook nog eens beter inzicht in hoe een bepaalde studie eruitziet en of het wat voor je is.

 

Het KKC werkt samen met de Vrije Universiteit Amsterdam, waardoor wij toegang hebben tot de masterclasses van hun pre-university college (PUC).  Zij bieden in het najaar (voor 5v) en het voorjaar (voor 4v en 5v) telkens masterclasses aan. Daarvoor organiseert de school telkens een voorlichtingsuur, dus houd je e-mail in de gaten. Ook op andere universiteiten zijn masterclasses te vinden, maar daarvoor zul je eigenhandig informatie moeten verzamelen. Neem daarvoor contact op met je decaan.

Het volgen van een masterclass telt als activiteit binnen je studiekeuzedossier. Als je 'm succesvol hebt afgerond, schrijf je daarvoor een kort (video)verslagje waarin je opschrijft:

  • Welke masterclass je hebt gevolgd en wat je daarin hebt geleerd;

  • Wat je te weten bent gekomen over je eigen voorkeuren en kwaliteiten;

  • Wat je nu meer weet over je uiteindelijke studiekeuze en wat je volgende studiekeuzestap wordt.

bottom of page