top of page

Studiekeuze

Welkom!
Op dit gedeelte van de site vind je alle informatie die je nodig hebt om je studiekeuzeproces vlot te laten verlopen. Hier vind je allerlei handige linkjes, nuttige weetjes over studiekeuze, maar vooral ook alle activiteiten die je mag (en soms moet) doen voor LOB (loopbaanoriëntatie) op het KKC.

De site is ingedeeld volgens de vier fasen van studiekeuze, namelijk oriëntatieverkenningverdieping en besluiten. Her en der vind je ook allerlei pagina's met extra informatie, die je soms zeker niet mag missen. Vind je iets niet? Kom dan langs op het decanaat of mail ons.


In 5vwo moet je 6 activiteiten doen, waarvan minstens 2 op een universiteit. 
De deadline voor de eerste drie is 1 februari.
De deadline voor de daaropvolgende drie is 1 juni.
Meer activiteiten mogen altijd. 
In welke fase zit ik?
Het LOB-programma op het Keizer Karel College is gebaseerd op het actief bezig zijn met studiekeuze. Daarom hebben we allerlei activiteiten ("stappen") op de site staan waardoor je actief informatie verzamelt, nadenkt over je prioriteiten, of erop uitgaat naar een stad of universiteit. Welke activiteit nuttig is verschilt per fase.

Oriëntatiefase
Je hebt nog geen specifieke studies op het oog, maar wel een richting (bijvoorbeeld "Economie", "Talen" of "Medisch"). 

Verkenning
Je hebt een paar specifieke studies op het oog, maar je hebt nog geen open dag bezocht (dus je weet nog niet het fijne van de studie).

Verdieping
Je bent bij een open dag geweest, en wilt nu ook meer te weten komen over de studie en ook echt gaan ervaren, bijvoorbeeld bij een meeloopdag of proefstuderen.

Besluiten
Je weet welke studie je wilt gaan doen, of twijfelt nog tussen een aantal. Er valt verder nog genoeg te regelen; van je inschrijving tot het zoeken van een kamer, van je voorbereiden op een eventuele selectiedag tot het vinden van een leuke vereniging.
bottom of page